За клуба

DSC_0523
Гребен Клуб „Електрон“ е създаден през 1995г. като спортен клуб към „Техникум по микропроцесорна техника“ гр. Правец, сателит на Технически Университет София. Заниманията се провеждаха на езерото до гр. Правец. Треньори в клуба през годините са били редица изявени имена в гребния спорт като:

Даниела Оронова – световна студентска шампионка, трикратна медалистка от световни първенства, участник на три олимпиади – Сеул, Барселона и Атланта, с най добро класиране пето място. По настоящем е технически координатор на ФИСА.

Йордан Недев – дългогодишен национален състезател, треньор в клубовете „Левски“ и „Академик“, подготвил редица национални шампиони.

В началото на 2011г. седалището на клуба бе преместено в София. Подготовката се води на езерото „Панчарево“- „Национална гребна база“ през лятото, както и на спортната база на Техническия Университет София в кв. „Дървеница“ през зимните месеци. За треньори в клуба бяха привлечени доайенът на треньорите в академичното гребане Иван Веселинов, както и световните шампиони в дисциплината двойка скул от 1987г. Васил Радев и Данаил Йорданов.

Още в първите регати състезателите заявиха категорично нашите амбиции да имаме водеща роля в развитието на гребането в България. Основните цели, които си поставяме са изграждането на шампионски екипи, които да представят достойно клуба в националните регати, както и да завоюват правото да бъдат част от националните гарнитури и да представят на високо ниво страната на международни регати, световни и европейски първенства.